Var inte rädd! Dom har inga tänder!

 • Sharebar

Här är lite bilder från i måndags när vi var på ko-utflykt. Jag var lite rädd när jag skulle mata kossorna. Men då sa Michan att jag inte behövde vara rädd eftersom kor inte har några tänder. KONSTIGT! Då kom jag i alla fall på att det nog är därför kossor har fyra magar! Alltså det måste ju ta sin tid att smälta otuggad mat.

Va konstigt att ett så stort djur inte har några tänder. Visste ni det?

Dr LOOOVE

Det här inlägget postades i Bintans dagar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar till Var inte rädd! Dom har inga tänder!

 1. Michan skriver:

  Nja nu var det där inte riktigt sant, dem kan inte bitas, för dem har inga tänder i överkäken.. Men nertill längst in sitter det, men de repar gräset med tungan, sväljer sedan får dem upp det igen och tuggar lite osv osv.. Men kalvarna har ju inte fått tänder än..

 2. trisia skriver:

  Å vilka fina bilder!
  föressten, skulle bli jätte glad om du kunde svara på dagens fråga :) KRAM <3

 3. Ragna skriver:

  Nu är det ju så att nötkreatur inte heller har fyra magar. De har en mage med fyra rum… eller inte ens rum, utan magen är liksom bulig på fyra ställen. Maten som kor tuggar flera gånger har endast varit i första delen i kons mage.
  Nötkreatur har tänder både i överkäke ock underkäke. Dock inte tänder fram i överkäken, där finns en förhårdnad istället. Kor kan visst bitas men frågan är varför de skulle göra det med vilje? Kalvar har tänder redan när de föds och kan bitas lite hårdare ofta då deras tänder kan vara lite vassare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

« Tillbaka till textkommentarer
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: